Borgmester-kamp: S peger på ungdommen i Nyborg

Sonja Marie Jensen afløser Vibeke Ejlertsen som Socialdemokratiets nye spidskandidat i Nyborg Kommune.

Stemmerne fra de 338 medlemmer af Socialdemokratiet i Nyborg Kommune blev onsdag aften talt op, og partiets nye borgmesterkandidat blev udpeget.

Sonja Marie Jensen vandt afstemningen med 125 stemmer foran Martin Stenmann, der fik 99 af de afgivne 225 stemmer.

Socialdemokraterne valgte således at sætte deres lid til, at den kun 23-årige studerende Sonja Marie Jensen kan give den siddende Venstre-borgmester, Kenneth Muhs, kamp til stregen ved det næste kommunalvalg, som finder sted 16. november 2021.

Opdatering
Clock30. maj 2018, kl. 21:26
Artiklen er opdateret med video-klip og udtalelser af Sonja Marie Jensen.

- Det er ikke nogen hemmelighed, at Venstre står stærkt, men det er heller ikke nogen hemmelighed, at jeg ved at det er Socialdemokratiet der er bedst til at sidde for bordenden, sagde Sonja Marie Jensen efter valget.

Hun blæste straks til kamp om indflydelse og sagde, at Socialdemokratiet i højere grad kommer til at sætte den politiske dagsorden og bare reagerer på den politiske dagsorden:

- Det går rigtig godt, og nu er det altså på tide, at det er min mormor og det er børn ude i vores børnehaver der får del i de her goder. Og ikke kun et tallene ser flotte ud i et Excel-ark. 

Afløser Vibeke Ejlertsen

Sonja Marie Jensen afløser således Vibeke Ejlertsen, der i efteråret ikke kunne slå Kenneth Muhs og kort efter meddelte, at hun ikke ønskede at genopstille.

Socialdemokratiet fik også færre stemmer i efteråret, mens Sonja Jensen fik et flot personligt valg, og undervejs i kandidat-kampen har været støttet af blandt andre den tidligere borgmester, Erik Christensen.

Stemmeprocenten var 76,7. 

Sonja Marie Jensens direkte konkurrrent, Kenneth Muhs, var hurtigt ude på Facebook med en hilsen til den nyvalgte spidskandidat: "Stort tillykke til Sonja Marie med valget som spidskandidat for Socialdemokratiet i Nyborg. Ser frem til at fortsætte det gode samarbejde", skrev han.

 
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Oversigt

    Oversigt