Borgmester: Lovlig frisk omgang med robotmidler

Borgmester Peter Rahbæk Juel vil dog ikke uddele fyresedler i Odense & Co.

Odense & Co har betalt millioner til selskabet Robobusiness Europe for to robotmesser i henholdsvis 2017 og 2018. Siden gik selskabet konkurs, og Odense Kommune står nu til at miste 1,2 millioner kroner.

Alligevel ønsker Odenses borgmester Peter Rahbæk Juel ikke at uddele fyresedler efter, at Fyens Stftstidende i dag kunne afsløre,  at Odense & Co. har udbetalt bl.a. 1,2 millioner kroner til en robotmesse i Odense i 2018 - to år, før den skal afholdes.

Nu er pengene røget i det konkursbo, der arrangerede robotmessen i Odense i år.

Konkursboet er et søsterselskab til det kendte robotfirma Blue Ocean Robotics. 

 

- Set udefra synes jeg måske nok, at man har været lige lovlig frisk med at udbetale de 1,2 millioner kroner. Det har man formentlig gjort i iveren efter at få arrangeret en fin robotmesse i 2018, siger Peter Rahbæk Juel.

Han vil nu afvente at få en fuldstændig redegørelse for forløbet på et økonomiudvalgsmøde i næste uge, før han udtaler sig mere skråsikkert om forløbet, siger han til TV 2/Fyn.

I Stiftstidende i dag sagde kommunalforsker fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, Roger Buch bl.a.:

- Det primære indtryk er, at kommunen ikke har styr på sine betalinger og de aftaler, som man har indgået. Videre har Odense & Co. ikke har fulgt de aftaler, som kommunens egen advokat har lavet. Og det kan være ulovligt, siger  Roger Buch.

I følge vækstchef i Odense & Co. Bjarke Wolmar har parterne afveget fra den oprindelige kontrakt, som siger, at bestemte mål skal være opfyldt for at få pengene udbetalt.

- Det har været hensigtsmæssigt at justere på, og det er parterne blevet enige om, og det har jeg fået at vide, at det er man i sin gode ret til, og det er sådan, det er, siger vækstchef i Odense & Co., Bjarke Wolmar.

Ifølge Peter Rahbæk Juel har stadsdirektør Stefan Birkebjerg Andersen for nogen tid siden igangsat en gennemgang af samtlige sponsorkontrakter i Odense Kommune.

Når den juridiske gennemgang er slut, skal politikere træffe en beslutning om, hvad der videre bør ske.

- Jeg håber fortsat på, at det lykkes at stable en robotmesse på benene i 2018, og jeg synes også det er vigtigt for Odense at have en sådan messe. Fyn er blevet vækstcentrum for robotbranchen, og det er vigtigt at holde fast i den positition, siger Peter Rahbæk Juel.

Oversigt

    Oversigt