I det fynske folks tjeneste

Borgmester om poststop: Det er ikke en opgave for forsvaret

Odenses borgmester Peter Rahbæk Juel afviser, at forsvaret skal sætte ind i Vollsmose. Det er en opgave for politi, kommune og civilsamfundet, mener han.

00:28

Mandag meddelte PostNord, at de har stoppet omdelingen af post i Vollsmose.

Helt specifikt har der været to hændelser i sidste uge, hvor der blandt andet blev begået indbrud i en af PostNords biler, og to postbude blev truet og chikaneret.

Stoppet betyder, at der ikke blev uddelt post i Vollsmose mandag, og at der heller ikke bliver uddelt post tirsdag. Efter planen genoptages postomdelingen onsdag oplyder PostNord til TV 2/FYN.

Sæt militæret ind

By- og kulturrådmand Jane Jegind mener, at der nu er overskredet en grænse. Hun er dybt rystet og sagde til TV 2/FYN mandag aften, at hvis politiet politiet ikke kan klare opgaven med de ressourcer, de har, må man spørge forsvaret om hjælp.

Læs også Uddelingen af post i Vollsmose genoptages onsdag

- Nu er det nok. Det er Danmark vi lever i. Der skal være konsekvens. Man skal kunne komme der om man er postbud, brandmand eller almindelig borger, siger Jane Jegind og tilføjer:

- Det her handler ikke om flere millioner kroner. Det handler om, at der bliver sagt stop for, at en lille gruppe derude (Vollsmose, red.) gør livet usikkert.

Det er ikke en opgave for forsvaret

Men det forslag afviser Odenses borgmester Peter Rahbæk Juel, Soc.dem.

Læs også Stop for postomdeling: Politi indkalder til møde

- Der er ikke nogen tvivl om, at det er en alvorlig sag. Men jeg er egentlig mest optaget af, at vi skal have posten ud igen. Jeg kan ikke mindes, at vi har sat forsvar og militær mod civilbefolkningen i Danmark. Så de syntes jeg er er lidt for drastisk skridt, siger Peter Rahbæk Juel.

Det er en opgave for politi, kommune og civilsamfundet at løse problemerne i Vollsmose, mener han.

- Jeg er optaget af, at vi bakker hinanden op har på Fyn. Fyns Politi, kommunen og civilsamfundet i Vollsmose skal sende et signal om, at der er os der bestemmer, siger Peter Rahbæk Juel.

01:32 Luk video