Borgmester: Vi har ikke været gode nok

Langelands borgmester erkender, at situationen på Børnecenter Tullebølle ikke har været godt nok håndteret.

Onsdagens lukning af Børnecenter Tullebølle og afsløringer om mulige seksuelle krænkelser af asylbørnene, får Langelands Kommune til at indkalde til et ekstraordinært økonomiudvalgs møde mandag.

- Vi skal kigge ind på os selv og asylområdet. Se om der er noget vi gør forkert, og hvordan vi tackler det fremadrettet. Nu kommer vi jo under skærpet tilsyn fra ministeriet, det er da klart, at det vil vi gerne komme godt ud af. Det drøfter vi på mandag, fortæller borgmester på Langeland, Bjarne Nielsen.

Langeland driver udover børnecenteret i Tullebølle også børnecentre på Ærø, i Søby og Hundstrup. Onsdagens afsløringer stiller spørgsmål til, at centrene bliver drevet med det rigtige mandskab.

- Det synes jeg, vi har. Nu er der lige sket det her, men ellers har der ikke været problemer på de andre centre vi har haft. Vi har også drevet det i Tullebølle i lang tid, uden at der har været problemer. Det er trods alt over et år uden problemer. Men vi må erkende, at der er skete meget det sidste halve år på Tullebølle, fortæller Bjarne Nielsen. 

Det er dog ikke alle kollegaerne i Langelands Kommune, der mener, at driften har været god nok.

- Jeg synes desværre, at det er kritisabelt, at personalet og ledelsen ikke har haft godt nok styr på det. De her problemer, har kunne været løst, hvis man havde haft en ansvarlig ledelse, siger byrådsmedlem Kim Welcher fra Dansk Folkeparti.

Bjarne Nielsen mener, at de har taget problemerne, da de opstod.

- Allerede i sommer blev vi enige om, at vi skulle finde en ny leder til Tullebølle. Men det er klart, at vi kigger på os selv nu og siger, at det skulle vi have gjort bedre, og vi skulle have været hårdere på daværende tidspunkt, fortæller Bjarne Nielsen.

I dag under et pressemøde omkring lukningen af Børnecenter Tullebølle smed borgmester Bjarne Nielsen en regulær bombe, da han fortalte om to politianmeldelser af seksuelleovergreb.

- Nu ved jeg ikke, hvornår det her er foregået. Men jeg går ud fra, at det er foregået i deres fritid. Men selvfølgelig må det ikke ske. Alle der er ansat ved godt, at de ikke må omgåes asylanterne i deres fritid. Det er et professionelt job og man må heller ikke tage dem med hjem. Det er klart, at her er der nogle ting, der skulle have været kigget på allerede da man opdagede det, fortæller Bjarne Nielsen.

Langelands Kommune drev indtil i dag fire centre i kommunen og otte centre i andre kommuner. Det mener Bjarne Nielsen, at de stadig er kompetente til.

- Det føler jeg helt klart, at vi er. Vi er kompetente og vil stramme yderligere op på de andre centre og gøre en ekstra indsats og tage fat i problemet, det er helt klart, fortæller Bjarne Nielsen.

Problemerne på Børnecenter Tullebølle giver anledning til, at reglerne for personalet skal opfriskes.

- Selvfølgelig skal det indskærpes overfor alt personale, hvordan man arbejder på sådan et center, fortæller Bjarne Nielsen.

Oversigt

    Oversigt