Borgmester vil have helikopterberedskab

To dødsfald i weekenden på den lille ø Strynø syd for Fyn medfører, at redningstjenesten til de mindre øer omkring Fyn nu bliver revurderet. Borgmester Johan Norden (S), Rudkøbing, vil i Fyns Amt igen rejse spørgsmålet, om det er muligt med et helikopterberedskab i stedet for det eksisterende færgeberedskab.

-


Fyns Amt skal nu revurdere redningstjenesten til de småøer

 /ritzau/
To dødsfald i weekenden på den lille ø Strynø syd for Fyn medfører, at redningstjenesten til de mindre øer omkring Fyn nu bliver revurderet. Borgmester Johan Norden (S), Rudkøbing, vil i Fyns Amt igen rejse spørgsmålet, om det er muligt med et helikopterberedskab i stedet for det eksisterende færgeberedskab, når beboere på småøerne bliver akut syge og kræver hurtig behandling på et sygehus.

I weekenden døde en 66-årig beboer på Strynø efter en blodstyrtning i lungerne. Hverken færgen eller en helikopter nåede frem til øen, så han kunne få rettidig lægebehandling.

Moren døde
Senere døde mandens 90-årige moder, der var på besøg på øen, formentlig i chok over sønnens død. Borgmester Johan Norden oplyser til Ritzau, at han vil bede amtet om at undersøge, om det er muligt at etablere et helikopterberedskab.

\"Vi betaler i forvejen 60.000 kr. om året, for at færgen kan sejle med kort varsel i tilfælde af ulykke eller akut sygdom. Hvis vi og de andre ø-kommuner lagde pengene sammen, kunne der måske skaffes penge nok til et helikopterberedskab\", siger Johan Norden. Han tilføjer, at der altid vil være en større risiko for en langsommere service, når man bosætter sig på en lille ø.

Strynø har cirka 200 indbyggere.

Oversigt

    Oversigt