Borgmesteren og møgsagerne: Anker Boye takker af

TV 2/FYN har mødt den afgående borgmester Anker Boye til en snak om byens store omvæltning og om de mange møgsager.

I sidste uge tog Odenses mangeårige borgmester Anker Boye borgmesterkæden af - og overlod den til den yngre socialdemokrat Peter Rahbæk Juel. 

Dermed sluttede en epoke i Odenses historie. Siden 1993 har Anker Boye spillet en hovedrolle i byen enten som borgmester eller - i en enkelt periode - som rådmand. 

Sammen med TV 2/FYN kigger den afgående borgmester tilbage på de 19 år i spidsen for Odense Kommune. Efter godt og vel to årtier i borgmesterkontoret huskes Anker Boye måske særligt for at sparke udviklingen i gang i Odense og forvandle byen fra stor by til storby.

Dog husker odenseanerne også borgmestereren for en heftig telefonregning fra Tyrkiet og en syv millioner kroner dyr Tina Turner-koncert. Og det er, ifølge den afgående borgmester selv, hvad der følger med jobbet.

- Det er det, man render ind i, når man sidder 23 år som politisk leder. Så får man et hak i tuden en gang i mellem, og sådan skal det være, siger Anker Boye.

I 2005 fløj Tina Turner til Danmark for at optræde til fejringen af den fynske digter H.C. Andersen. Koncerten den 2. april fik Anker Boye til at træde af som formand for HCA Fonden.

- Tina Turner er en dejlig sveske, hun synger godt, der var fest i Parken, og alle var glade, lige indtil lokummet væltede bagefter, og som formand må jeg tage ansvar for det og træde af.

Du kan se hele Thomas Mengers Karstensens interview Anker Boye herunder. 

 

 

Oversigt

    Oversigt