I det fynske folks tjeneste

Borgmesterkæden er fundet i Faaborg

00:33

For fremtiden bliver det skrevet ned, når borgmesterkæden lånes ud. Video: Ken Pedersen

Foto: Ken Pedersen

1 af 3

Faaborg-Midtfyn Kommunes borgmesterkæde er fundet efter at have været væk.

Borgmesterkæden i Faaborg-Midtfyn Kommune er fundet. 

Det skriver kommunen i en pressemeddelelse.

Den var hverken hos de tidligere borgmestre eller i et hengemt kontor på rådhuset. Den gemte sig på Øhavsmuseet i Faaborg. 

Da Hans Stavnsager (S) på et konstituerende kommunalbestyrelsesmøde i mandags officielt blev udpeget som kommende borgmester i Faaborg-Midtfyn Kommune, var det med borgmesterkæden fra den tidligere Årslev Kommune om halsen.

00:18 Luk video

I Faaborg-Midtfyn Kommune har man ellers besluttet at bruge borgmesterkæden fra Faaborg, men den var forsvundet. Normalt bliver den opbevaret på rådhuset i Ringe, men den var ikke til at finde op til det konstituerende møde mandag.

I stedet blev borgmesterkæden fra det hedengangne Årslev Kommune fundet frem til lejligheden. Årslev Kommune var selvstændig inden den blev en del af Faaborg-Midtfyn Kommune i forbindelse med kommunesammenlægningen.

Læs også Borgmesterkæde forsvundet i Faaborg: - Det er meget beklageligt

Men nu kan Hans Stavnsager få "den rigtige" kæde om halsen. 

- Vi er naturligvis meget glade for, at borgmesterkæden nu er lokaliseret og er i god behold. Vi ville selvfølgelig gerne have brugt Faaborgs borgmesterkæde til det konstituerende kommunalbestyrelsesmøde i mandags, men heldigvis er det gået hurtigt med at opspore den, siger sekretariatsleder Dorthe Schou Johansen.​

Kæden er i god behold, og den har i godt et års tid befundet sig på Øhavsmuseet, hvor den var udlånt til en udstilling om Faaborg By. Kæden var med på udstillingen som et ​symbol på købstaden. 

Peter Thor Andersen, direktør på Øhavsmuseet i Faaborg, har passet på borgmesterkæden i et års tid, inden den skulle tilbage til rette ejermand på rådhuset i Ringe.  Foto: Ken Pedersen

Ved du noget? Så send os et tip

Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.