I det fynske folks tjeneste

Borgmesters brug af Twitter granskes af Ankestyrelsen

Sagen om Odense-borgmester Peter Rahbæk Juels aktiviteter på Twitter er nu sendt til Ankestyrelsen.

Medlem af Odense Byråd for Dansk Folkeparti, Pernille Bendixen, har sendt sagen om borgmester Peter Rahbæk Juels (S) brug af Twitter til Ankestyrelsen.

Peter Rahbæk Juel er kommet under anklage for at have brugt den kommunale forvaltning til at tweete socialdemokratisk propaganda ud til borgerne, og det er ifølge flere eksperter i strid med reglerne.

Det vil Pernille Bendixen have Ankestyrelsens vurdering af - ikke mindst efter, at stadsdirektør Stefan Birkebjerg Andersen har bekræftet, at flere tweets har befundet sig i en gråzone.

Læs også Stadsdirektør bekræfter: Tweets ligger i en gråzone

- Der er for meget tvivl i den her sag. Vi skal være sikre på, at der ikke er foretaget noget politisk arbejde fra forvaltningens side. Er det ikke tilfældet, tager vi det til efterretning, siger hun til TV 2/FYN.

Pernille Bendixen stillede i sidste uge spørgsmål til indenrigsminister Simon Emil Ammitzbøll, men ministeren ønsker ikke at forholde sig konkret til sagen fra Odense.

- Det almindelige tilsyn med kommuner og regioner varetages af Ankestyrelsen med Økonomi- og Indenrigsministeriet som øverste tilsynsmyndighed. Derfor risikerer jeg at blive inhabil, hvis jeg udtaler mig om den konkrete sag, lød svaret fra Simon Emil Ammitzbøl.