Borgmestre bekymrede over flere flygtninge

Fyn skal modtage 241 flere flygtninge til næste år end det ellers blev meldt ud for bare to måneder siden. Og på Nordfyn er man bekymret over stigningen.

Nordfyn skal tage imod 50 % flere flygtninge end først meldt ud - nemlig 131 i 2016. 

Det bekymrer borgmester Morten Andersen (V),

- Jeg vil ikke føre skræmmekampagne, men når jeg bliver spurgt, om det vil få konsekvenser for kommunens øvrige borgere, så kan jeg da godt frygte, at et øget pres på kommunen kan mærkes andre steder

- Det er jo ikke fuldt selvkørende mennesker, som vi skal modtage. Der bliver også brug for sundhedsplejersker, psykologer og lignende, og eftersom vi ikke ansætter flere af dem, kan andre måske godt komme til at opleve mere ventetid for eksempel.

Faaborg-Midtfyn skal modtage næstflest nemlig 256 - og det er 32 % flere end ventet.

- Det er jo en stor stigning, siger Christian Thygesen, der dog også mener, at det var forventeligt set i lyset af, at flere flygtninge er kommet til Danmark. 

- Nu bliver opgaven jo så bare så meget større.  Jo flere, der kommer - jo sværere bliver det for os at finde boliger, for vi har jo ligesom fyldt de midlertidige boliger op, som vi har kunnet opstøve. 

Odense får som den eneste fynske kommune færre flygtninge:

- Jeg er meget tilfreds. Det arbejde, jeg har deltaget i, for at fordelingsnøglen i højere grad anerkender kommunernes reelle integrationsopgave, så fx au pairs og udenlandske arbejdstagere ikke længere tæller med, har båret frugt.

- I den sammenhæng er det glædeligt at konstatere at Københavns kommune nu også skal hjælpe med til at løfte opgaven med at integrere de mange flygtninge, der kommer til Danmark, siger rådmand Steen Møller (K) 

 

 

Oversigt

    Oversigt