Borgmestre i kamp for Postterminal

Amtsborgmester Jan Boye og Odenses borgmester Anker Boye vil nu forsøge at få nye post-aktiviteter placeret i Odenses Postterminal, når Post Danmark til næste sommer nedlægger brevsorteringen i Odense. De to borgmestre finder det afgørende for byens udvikling, at den centrale bygning ikke kommer til at stå tom.

-

Amtsborgmester Jan Boye(K) og Odenses borgmester Anker Boye(S) vil nu forsøge at få nye post-aktiviteter placeret i Odenses Postterminal, når Post Danmark til næste sommer nedlægger brevsorteringen i Odense. De to borgmestre finder det afgørende for byens udvikling, at den centrale bygning ikke kommer til at stå tom.

Tirsdag meddelte Post Danmark, at Odense Postcentre lukker i løbet af sommeren 2005. Det betyder at 230 - 250 jobs forsvinder fra Odense. De fleste medarbejdere vil få tilbudt job andre steder i Post Danmark, men Odense står tilbage med endnu en stor markant bygning uden aktiviteter.

Nøglebygning
\"Postterminalen er en nøglebygning i Odense Centrum. Det er meget vigtigt, at vi får nye arbejdspladser i bygningen hurtigst muligt efter at brevsorteringen er væk. Post Danmark bør kunne finde andre aktiviteter til bygningen, men hvis de ikke kan det, er jeg overbevist om, at andre virksomheder vil stå på spring for at udnytte den markante bygning\", siger Odenses Borgmester, Anker Boye(S).

Amtsborgmester Jan Boye vil henvende sig direkte til Post Danmark for at få nye virksomheder placeret i huset.

Skriver brev
\"Jeg vil skrive et brev til ledelsen i Post Danmark og bede dem revurdere beslutningen om at lukke ned i Odense. Hvis beslutningen ikke kan ændres, vil jeg opfordre postledelsen til at placere andre aktiviteter i Postterminalen\", siger Jan Boye(K).

Jan Boye undrer sig i øvrigt over, at Post Danmark vælger at nedlægge en terminal, der for bare 10 år siden blev beskrevet som den mest avancerede postsortering i landet.

Odense var orienteret
Beslutningen om at nedlægge Odense Postcentre kommer dog ikke som en overraskelse for Odenses borgmester.

\"Vi har været forhåndsorienteret om denne beslutning gennem et stykke tid, og har allerede forsøgt at påvirke Post Danmark. Men vi kan ikke blande os i virksomhedens drift, og beslutningen ligger tilsyneladende fast\", fortæller borgmesteren.

Oversigt

    Oversigt