I det fynske folks tjeneste

Borgmestre sammen mod flydende olielager

Fynske borgmestre står nu sammen i kampen mod olielager ved Fyns Hoved.

Fynske borgmestre står nu sammen i kampen mod olielager ved Fyns Hoved.

Et flydende olielager lidt nord for Kerteminde er en dårlig løsning for hele Fyn, siger de fynske borgmestre. Onsdag blev de enige om at kæmpe sammen imod placeringen.

Frygter en miljøkatastrofe

Det er frygten for en miljøkatastrofe efter en eventuel påsejling, der får de fynske borgmestre til at gå samme imod placeringen af et tankskib med plads til 150.000 kubikmeter olie tæt på Fyns Hoved.

Transportministeriet vurderer lige nu, om en stor oliegigant må forankre et tankskib med olie som flydende lager ved kysten på Nord-østfyn. Herfra er det meningen, at olien skal omlastes til andre skibe.

Ansøgningen kommer fra et dansk shippingfirma på vegne af et multinationalt olieselskab. Det er den første af sin art i Danmark og dermed principiel.

- Den foreslåede placering er i en stærkt trafikeret sejlrende med international trafik få kilometer fra Fyns Hoved. Risikoen for en kollision er stor og omfanget af miljøkatastrofen er helt uoverskuelig, hvis bare en del af den mængde olie flyder ud i Storebælt og flyder ind på kysterne siger Kertemindes borgmester, Sonja Rasmussen, løsg.

Kan ramme hele Fyn

Efter et møde i Borgmesterforum Fyn onsdag, står det klart, at også fynske borgmestre står skulder ved skulder i kampen.

- Det er en fælles opgave for de fynske politikere. Det rammer ikke bare Kerteminde, hvis der sker en miljøkatastrofe ved de fynske kyster. Det vil ramme hele Fyn på både miljøet, turismen og vores image, og det er en risiko, vi slet ikke skal tage. Vi har en meget smuk natur på Fyn, og den skal vi værne om sammen, siger borgmester i Odense Anker Boye, Soc.dem.

Ved du noget? Så send os et tip