Borgmestre tror ikke på Løkkes tal

Vi har allerede sparet penge på at være mere effektive, siger borgmestre, der frygter besparelser, hvis finansministerens udregninger bliver virkelighed.

Der er penge at hente på at købe stort ind, begrænse sygefraværet og slanke administrationen. Det er kommunerne og finansminister Lars Løkke Rasmussen (V) enige om.

Men finansministerens bud på, hvor meget kommunerne kan hente over de kommende år ved at blive mere effektive, vækker vrede hos borgmestre landet over. De mener, at gevinsterne ved at være mere effektive, forlængst er regnet ind i budgetterne og kun lige rækker til at holde servicen i kommunen på det nuværende niveau.

- Det er ren talmagi. En tryllekunstner kunne ikke gøre det bedre. Men det har intet hold i virkeligheden. Havde vi ikke allerede for flere år siden effektiviseret vores indkøb, var vi slet ikke i stand til at levere den borgerservice, vi gør i dag. De gevinster har vi arbejdet målrettet med gennem mange år. Staten først har fået øjnene op for det nu, men kommunerne har været langt fremme længe, siger Bo Andersen (V) borgmester i Faaborg-Midtfyn Kommune.

Oversigt

    Oversigt