I det fynske folks tjeneste

Børn fragtet i ulovlige busser

Ved et tilfælde har Odense Kommune fundet ud af, at 17 af deres busser skal bygges om og have nye sikkerhedsseler.

Massevis af børn kører hver dag rundt i ulovlige busser. De sikkerhedsseler, som børnene er spændt fast med, er for dårlige, skriver DR P4 Fyn.

Selerne er ikke godkendt og kan derfor være til fare for børnene.

Det blev opdaget, da nogle busser i Odense blev gjort klar til syn på et andet værksted end det normale.

Seler, der er monteret på et sæde, kan have alvorlige konsekvenser ved en kollission eller kraftig opbremsning, så det måske både er barn og sæde, der ryger gennem luften.

Problemet påtalt før

Venstres folketingsmedlem Torsten Schack Pedersen har flere gange gjort opmærksom på problemet, og han mener, at Trafikstyrelsen har været for dårlige til at informere synsvirksomhederne:

- Det er skandaløst, at jeg i flere år har påtalt problemet overfor transportministeren og Trafikstyrelsen, og det er bare blevet slået hen med, at alting var i orden, siger han.

Børnehaverne har ikke vidst, den var gal. De har i god tro monteret sikkerhedsseler og andet fastspændingsudstyr i de busser, de bruger til at køre børnene i skoven eller tage på udflugter med. Busserne er blevet godkendt i synshallen.

Det er vejledningen og informationen fra Trafikstyrelsen, der ikke har været god nok, mener Torsten Schack Pedersen:

- Sagen i Odense Kommune må jo få Trafikstyrelsen til at få verdens største røde ører og gå bodsgang og sige "okay, vi har fejlet, vi har ikke været skarpe nok, og nu sætter vi massivt ind for at sætte en informationskampagne i gang.

Trafikstyrelsen siger fra

Hos Trafikstyrelsen erkender kontorchef Leif Lorenzen, at noget er gået galt, men han mener ikke, at Trafikstyrelsen har gjort noget forkert:

- Vi vil tage en kammeratlig snak med de pågældende synsvirksomheder, og der er vi ved at undersøge stikprøver af tilfældigt udvalgte busser af denne type.

En ombygning af en bus kan løbe op i 300.000 kroner, frygter kommunen.

Trafikstyrelsen siger, der findes billigere og stadig lovlige løsninger.

Ved du noget? Så send os et tip