Børn hjælper fremtidens ældre

200 fynske skolebørn har siden midten af september brudt hovederne med at udtænke idéer til nye teknologier til at hjælpe fremtidens ældre.

Lørdag mødes de hos KMD i Odense for at kåre den bedste løsning og dyste i robotkørsel med LEGO Mindstorms.

Den verdensomspændende viden- og teknologikonkurrence FIRST LEGO League sætter i år under overskriften "Senior Solutions" fokus på velfærdsteknologi og de muligheder, som teknologi skaber for sundhedssektoren.

Siden den 15. september har 200 børn og unge i alderen 10-16 år arbejdet med at udvikle netop deres bud på fremtidens smarte teknologier til sundhedssektoren.

- FIRST LEGO League bringer i år samfundets store behov for nye intelligente teknologier til at understøtte pleje- og behandlingskrævende borgere ind i folkeskolen. Konkurrencen åbner en unik mulighed for at lade de tilmeldte hold sætte fokus på en af tidens helt store udfordringer, nemlig hvordan vi skaber en sammenhængende sundhedssektor, hvor borgere gennem nye teknologier får lige adgang til samfundets sundhedsydelser, fortæller Bjarke Nielsen, der er sekretariatsleder i Innovationsnetværket RoboCluster, som sammen med Mikro Værkstedet er ansvarlig for afholdelsen af den fynske delfinale i FIRST LEGO League.

Børn dyster i grupper

Der kæmpes i robotkørsel af skolebørn fra flere fynske kommuner.
Der kæmpes i robotkørsel af skolebørn fra flere fynske kommuner.

Børnene, der i grupper repræsenterer en række fynske skoler, dyster lørdag om hvilket hold, som har klaret opgaven bedst.

Holdene fremlægger deres idéer for et dommerpanel, men hvert hold dyster også i konkurrencen om at løse en række sundhedsudfordringer på en bane med LEGO Mindstorms-robotter.

Vinderen af den fynske delfinale går direkte videre til den skandinaviske finale i Oslo den 1. december 2012.

Lørdag deltager 18 skolehold fra Odense , Assens og Faaborg-Midtfyn Kommune.

Oversigt

    Oversigt