Børn hopper og springer fra lockouten

60 lockout-ramte børn tog tirsdag morgen mod tilbuddet om at blive passet i SG-Hallen i Svendborg. I stedet for undervisning går tiden med løb, hop og spring.

Mange fynske forældre måtte her til morgen finde alternativ pasning til de mindre skolebørn. Nogle har fået lov til at have dem med på job. Men ikke alle virksomheder kan finde plads til børnene.

Derfor tilbyder Svendborg Gymnastikforening pasning af børnene det meste af ugen.

- Det har vi gjort, fordi vi kunne se, at der var en masse børn der havde fri og nogle lokaler der var ledige, så ved at lave et koordineret arbejde, kunne vi få et meningsfuldt aktiviteter op at stå for vores børn, siger Jacob Krammer, der er udviklingschef i Svendborg Gymnastikforening.

I alt 60 børn havde tirsdag morgen taget i mod tilbuddet, der især er baseret på frivillig arbejdskraft.

- Vi har en vision om at vi skal være et kraftcenter for bevægelse, sundhed og oplevelser, og når man har det, så skal man se de muligheder der er, og så lave noget ud fra det, siger Jacob Krammer.

Og blandt børnene var der begejstring for at få skiftet tavleundervisningen ud med bevægelse.

- Jeg skal løbe og springe. Jeg synes, at det er sjovt at lave gymnastik, så jeg sagde til min mor, at jeg gerne ville her over, siger 7-årige Sofia Linnet Aagard.

Foreløbig er der pasning i SG-hallen ugen ud.

Oversigt

    Oversigt