Børn lærer avanceret madkunst

Familiens mindste har ofte stor indflydelse på, hvad der serveres til aftensmad. Og derfor er der alt for ofte spaghetti med kødsovs eller pizza på menuen.

-


Sådan laver man en god kalkunbøf

Familiens mindste har ofte stor indflydelse på, hvad der serveres til aftensmad. Og derfor er der alt for ofte spaghetti med kødsovs eller pizza på menuen.

Men det skal laves om nu og derfor er FDB, foreningen der er medejer af Brugsen og Kvickly, gået ind i kampen om at ændre børns madvaner. FDB har garderet sig med en kok, der skal få de små til at interessere sig for den lidt mere avancerede madkunst.

I børnehaven Bøgelund i Odense stod tirsdagens menu derfor på laks i butterdej, med ris og kold sursød cremesovs - eller panerede kalkunbøffer med mandelsplitter. Og til desssert: eksotiske frugter.
-Det er alle forældres dårlige samvittighed, at vi ikke får lavet mad med børnene, så hvorfor ikke få børnene til at lave maden, så kan de gå hjem og vise far og mor, at de rent faktisk godt kan lave spændende mad, siger Mette Jørgensen fra FDB i Odense.

  

Oversigt

    Oversigt