I det fynske folks tjeneste

Børn på otte år er selvmords- kandidater

Børn helt ned til otteårs-alderen er selvmordskandidater. Det fortæller Klinik for Selvmordstruede Børn og Unge i Odense.

Børn helt ned til otte års-alderen forsøger at tage livet af sig selv.

Landets hospitaler melder således om flere selvmordsforsøg specielt blandt piger mellem 11-15 år. Og i Odense er nogle børn på otte år altså også i fare for at tage livet af sig selv, skriver Fyens Stiftstidende.

- Hvis man tror, at børn ikke kender til den slags, tager man fejl. Selvmordsadfærd er ikke længere tabu og optræder ofte i de tv-serier, som børn og unge følger med i. De møder det ofte, og pludselig kan selvmord optræde som en af de muligheder, der er, siger Birgitte Vange, der til daglig er overlæge på Augustenborg Sygehus, til Fyens Stiftstidende.

Der er ikke lavet landsdækkende undersøgelser om børns selvmordsforsøg, men tidligere undersøgelse på Fyn foretaget af Center for Selvmordsforskning viser også, at der i de senere år har været en stigende tendens til, at flere unge forsøger at tage deres eget liv.

Derudfra vurderer man, at der hvert år er 1040 indlæggelser på grund af selvmordsforsøg blandt 15-19-årige.

På baggrund af den uhyggelige udvikling iværksætter Livslinjen, Falck og Apotekerforeningen næste år en kampagne der skal få forældre til at tænke over, hvordan de opbevarer medicin i hjemmet, skriver Fyens Stiftstidende.