Børn skal møde Beethoven i børnehaven

Professionelle musikere fra Odense Symfoniorkester spiller for børnehavebørn for at udbrede glæden ved klassisk musik.

- Vi elsker alle sammen at spille musik, og vi vil så gerne ud og?man kan næsten kalde det at missionere for børnene. At komme ud og give dem gave det er at lytte til klassisk musik og lytte til alt det, som klassisk musik kan, forklarer Henrik Skotte Larsen fra Odense Symfoniorkester.

Sammen med symfoniorkestret og musikkonservatoriet har pædagoguddannelsen i Odense gennem det sidste år arbejdet med at få klassisk musik ned i børnehøjde. Det arbejde har resulteret i en DVD og et opgavehæfte, som de fynske daginstitutioner kan bruge til at få den klassiske musik ud til børnene.

- De skal lære at opleve musikken, for ellers får vi heller ikke nogen voksne, der gider beskæftige sig med det, fortæller Lars Lynge Nielsen, der er ledende studierektor ved pædagoguddannelsen i Odense. 

Ved at præsentere børnene for den klassiske musik allerede i børnehaven håber man i symfoniorkestret, at det måske vil give flere musikere i fremtiden, fordi det blir sværere og sværere at finde musikere til orkestret.

DVD'en med minisymfonikerne er blevet sendt ud til 500 børnehaver på Fyn, og folkene bag projektet håber nu, at Åh Abe vil blive skiftet ud  - en gang i mellem - med det klassiske.

Minisymfonikernes hjemmeside

Oversigt

    Oversigt