I det fynske folks tjeneste

Børnehaveliv med musik

Fra på mandag får børnene i to odenseanske børnehaver en ny hverdag fyldt med musik. To nye musikbørnehaver skal vise om børnene får nye kompetencer af musikken.

Det er Børnehuset Ejerslykke og Børnehuset Tusindfryd, der af Odense Kommune er udnævnt til musikbørnehaver.

Tre dage om ugen skal musikpædagoger fra Odense Musikskole og personalet i de to børnehuse skabe en hverdag med musikken i centrum. Der vil både være musikundervisning, musik på legepladsen og i naturen, koncerter og meget andet.

- Vi har store forventninger til musikbørnehaverne, som vi håber kan være med til at vise, hvordan musikken påvirker mange sider af børnenes udvikling - både i forhold til sprog, sociale kompetencer, motorik og musikalitet, siger Uffe Most, der er leder af Odense Musikskole.

Musikbørnehaverne er et pilotprojekt. I to år har musikskolen samarbejdet med børnehuset Slåenhaven om et lignende projekt, og det gav overraskende resultater.

- Musikundervisning har nogle indbyggede regler og en struktur, der smitter af på børnenes evne til at koncentrere sig og især på deres fantasi. Pludselig vokser ideer frem til nye lege og måder at være sammen på, siger Jette Holk Hansen, der har været musikpædagog igennem hele forsøgsprojektet og nu fortsætter i Ejerslykke Musikbørnehave.