I det fynske folks tjeneste

Børnehavens julestue sparet væk

Børnene i Bøllehuset i Skallebølle kommer ikke til at møde julemanden i år. Den årlige juleudflugt i skoven med æbleskiver er aflyst på grund af ansættelsesstop.

Gennem 30 år har pædagogerne arrangeret juleturen i skoven med børn og forældre. Men Assens Kommunes vikar- og ansættelsesstop gør, at der i år ikke er nok personale til at gennemføre juleudflugten.

 - Personalet gør en kæmpe indsats for at få det til at hænge sammen, men det kan bare ikke skjule, at der er skåret alt, alt for meget, siger formanden for forældrebestyrelsen i børnehaven, Heidi Seier til Ritzau.

Ingen leg i regnvejr

Ansættelsesstoppet betyder også at børnene ikke altid kommer ud og lege, når det regner, fordi der ikke er nok personale til at give dem regntøj på.

 - Planlagte aktiviteter som for eksempel at lave særlige ting med en gruppe af børnene må man også skære ned på. Jeg har fuld forståelse for personalets prioriteringer, men det ærgrer mig bare, at det er nødvendigt. Alle taler om, at vi har haft højkonjunktur og gode tider de seneste år i samfundet, men det er, som om det aldrig har smittet af på børnehaverne, siger Heidi Seier.

Langsigtede konsekvenser

Assens Kommunes ansættelsesstop gælder kun i år, men formanden for bestyrelsen frygter, at konsekvenserne også vil ramme børnene til næste år.

- De ansatte har ikke haft mulighed for at holde al den afspadsering og ferie, de gerne ville, og det bliver så en pukkel, der skal afvikles næste år i stedet, siger Heidi Seier til Ritzau.