I det fynske folks tjeneste

Børnehaver undersøges for forurening

Svendborg Kommune vil nu undersøge, om der er forurenet jord på legeområderne i en række daginstitutioner i kommunen. Forurenet jord kan være farligt for børnene.

Formanden for for teknik- og miljøudvalget i Svendborg Kommune, Flemming Madsen (S), siger, at der i 16 institutioner i de ældre byområder er fundet lettere forurening. Men ikke i et omfang, så det er sundhedsskadeligt for børn og voksne, hvis de følger de sundhedsvejledninger, som Svendborg Kommune allerede har pålagt institutionerne.

På ni institutioner i kommunens yderområde - de gamle Gudme og Egebjerg Kommuner - har Svendborg Kommune truffet beslutning om, at foretage yderligere undersøgelser af, om jorden er forurenet.

De ni institutioner, der nu sættes indledende undersøgelser i gang på er Kirkeby Børnehus, Ollerup Fritidshus, Filippahuset, Vejstrup Børnehave, Gudbjerg Børnehave, Oure Børnehave, Kilen Børnehave, Gudme Børnehave og Børnehuset Løkken.

De 16 institutioner/lokaliteter, der lettere forurening på, er Troldehøj, Mariehønen, Holbølsminde Børnehave, Jægermarken, Nordenvinden, Mariasøstrenes Børnehave, Ryttergården og Globussen, Børnely, 4-Kløveren, Regnbuen, Papegøjen, Belvedere Børnehave, Børnecentret Enghaven, Humlebien og Wandallsgården.

Ved du noget? Så send os et tip

Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.