Børnehjemsbørnene

De er blevet svigtet tidligt i livet, og det giver ar på sjælen. Børn og unge, der er anbragt udenfor hjemmet, kæmper en livslang kamp mod den sociale arv. Fredag aften på Tv2/Fyn kan du møde nogle af de fynboer, der er vokset op på børnehjem.

Hver dag bliver knap 10 danske børn anbragt udenfor hjemmet. Oftest fordi barnet bliver omsorgssvigtet derhjemme. 

Robert Tindholm og Anitta Hermansen er begge vokset op på fynske børnehjem. De kom fra familier som ikke kunne eller ville tage sig af dem og blev tidligt overladt til statens ansvar. Robert var kun et par år gammel da han første gang blev fjernet hjemmefra. Men oplevelserne fra hjemmet husker han tydeligt

- Jeg husker det mest som et helvede. Enormt meget vold og seksuelt misbrug. Min far misbrugte mine to søstre, og det gjorde han åbenlyst, så vi andre så det ske dag efter dag, fortæller Robert Tindholm.

Robert og hans søskende var i flere omgange på forskellige børnehjem og så hjem igen, men forholdet i hjemmet blev ikke bedre. Da Robert var 10 år gammel blev han sendt alene til børnehjemmet Rågelund ved Odense.

- Jeg følte at de straffede mig, og jeg syntes ikke, at det var mig der skulle straffes. Så på den måde var det ikke sjovt. Men det var rart at komme væk fra det og rart at opleve noget helt andet, at livet kunne være noget andet. 

Hør hele Roberts historie fredag aften kl. 19.30 på Tv2/Fyn.

Oversigt

    Oversigt