Børsen: Luk SDU

Odense har en kedelig midterplacering på dagbladet Børsens Erhvervskommuneliste. Odense ligger som nummer 46 ud af 98 kommuner. Børsen mener ikke Odense har fortjent Syddansk Universitet, der i følge avisen bør skabe erhvervsudvikling.

Børsen går så vidt i sin leder, at avisen foreslår, at Syddansk Universitet flyttes fra Odense til for eksempel Kolding eller Herning, som har større vækst.

Odense scorer få erhvervspoint

Børsens Erhvervskommuneliste er lavet udfra kommunernes erhvervsudvikling på fire centrale nøgletal:

1. Antallet af virksomheder med en omsætning på mindst 1. mio. kr.
2. Antallet af nyetablerede virksomheder pr. 1000 indbyggere.
3. Antallet af privatansatte pr. 100 indbyggere.
4. Kommunens indtægt fra selskabsskat i forhold til indbyggertal.

Kun på få af parametrene kommer Odense ind i den bedste tredjedel blandt landets 98 kommuner.

DI: Bekymrende

Hanne Schou, der har ansvaret for Dansk Industris regionale aktiviteter, siger til Børsen, at der må være en masse muligheder, der ikke bliver udnyttet, når en universitetsby som Odense er placeret så langt nede på Børsens liste.

- Det er bekymrende, siger Hanne Schou.

Galt med prioriteringer

Børsens leder mener, at den er gal med prioriteringerne i Odense, fordi universiteterne gør, at betingelserne er til stede for at blvie regionale vækstcentre.

Et universitet skal ikke lukke sig om sig selv. Et Universitet skal producerer viden og dygtige kandidater, som kan skabe vækst til det omgivende samfund, skriver Børsen.

Også Aalborg ligger langt nede på listen, og Børsen mener, at de to byers ringe placering bør få Folketinget til at overveje om universiteterne i de to byer skal lukkes.

Oversigt

    Oversigt