Bortførte børns forældre får hjælp

En ny forening, "Bortført", skal hjælpe forældrene til bortførte børn. En af initiativtagerne er den konservative Naser Khader.

Forældre til bortførte børn føler sig ofte meget alene. Nu skal en ny forening, "Bortført", der tirsdag holder stiftende generalforsamling, hjælpe med råd og støtte i den ulykkelige situation.

Blandt initiativtagerne er De Konservatives integrationsordfører, Naser Khader, og Helle Jensen fra Svendborg, hvis fire årige søn Adam den konservative politiker i efteråret - efter forhandlinger med faderen - hentede hjem fra Syrien. Skuespilleren Janus Nabil Bakrawi, der selv som barn har prøvet at være bortført, er kandidat til at blive formand.

Foreningen skal ud over støtte og vejledning af forældre til bortførte børn og forældre, der frygter, at deres børn bliver bortført, forsøge at hjælpe forældrene økonomisk i den ofte meget dyre kamp for at få børnene hjem.

Selv har Naser Khader efter at have hentet Adam hjem fået mange henvendelser fra forældre - også mænd, der har fået børn bortført eller frygter at få det.

- Der er et stort behov for en forening, som forældre og pårørende kan henvende sig til i en sådan ulykkelig situation. Derfor er jeg glad for at kunne hjælpe foreningen i gang, siger Naser Khader.

De Konservatives integrationsordfører bliver dog ikke selv medlem af foreningens bestyrelse. I stedet vil Naser Khader arbejde politisk for sagen ved blandt andet at få flere mellemøstlige lande til at skrive under på Haag Konventionen for at lette udleveringerne. I dag risikerer enlige forsørgere, der har fået deres børn bortført, endvidere at miste eksempelvis boligstøtte. De regler lover Naser Khader også at "kigge på".

Oversigt

    Oversigt