Bortvist for at spise slik i skolen

13 elever i 9. klasse på Horne Skole er blevet smidt hjem og har fået et ugelangt forbud mod at komme på skolen og modtage undervisning. En af eleverne havde forbrudt sig mod reglerne om at spise slik på skolen.

Skolens konsekvente holdning bakkes op af både forældre, skolebestyrelse og øverste politiske ansvarlige, skriver Fyns Amts Avis.

På Horne Skole skal eleverne spise sundt, når de er på skolen. Slik er ligesom tobak bandlyst.

De ældste elever må gå til købmanden i spisefrikvarteret, og de må købe hvad de vil, bare de ikke spiser slik på skolen.

En dreng kunne imidlertid ikke nære sig, og blev taget med fingrene i slikposen. Det udløste prompte en kollektiv straf.

Hele klassen fik forbud mod at gå til købmanden i en måned.

Men allerede dagen efter besluttede 13 af klassens cirka 20 elever at gå til købmanden i samlet flok.

Det udløste en uges hjemsendelse pr. næse.

- For nogle lyder det måske voldsomt, at udelukke eleverne fra skolen i en uge, men forhistorien er, at eleverne i 9. klasse, selv har været med til at lave regelsættet og foreslået de sanktioner, som vi har bragt i anvendelse, siger konstitueret skoleinspektør, Jørgen Rasmussen.

- Vores skole bygger på konsekvens, og skal vi ikke være helt til grin, så er vi nødt til at følge de sanktioner, der har været enighed om, siger Jørgen Rasmussen til Fyns Amts Avis.

Han får fuld opbakning fra forældrene:

- Da jeg ringede rundt til forældrene, var den typiske reaktion: Bare I
sørger for at give dem lektier for...

Oversigt

    Oversigt