Bøssecitat er nok ikke strafbart

Selv om den tidligere OB-spiller Arek Onyszko er meldt til politiet på grund af sit offentlige had til bøsser, er det tvivlsomt, om han kan straffes på den baggrund.

Den nu fritstillede FCM-målmand Arek Onyszko bevæger sig på kanten af straffelovens paragraf 266 b - den såkaldte racismeparagraf - når han i sin kommende bog, "Fucking polak", beskriver sit had til homoseksuelle mænd.

Det har fået den københavnske lokalpolitiker Lars Aslan Rasmussen (S) til at anmelde polakken til politiet, men Arek Onyszko behøver ikke frygte at blive straffet yderligere for sine skriverier.

Det mener Oluf Jørgensen, der er pressejurist og ansat på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole. Han mener ikke, at straffeloven er overtrådt i Onyszkos tilfælde.

- Det er en tåbelig udtalelse, men jeg tror ikke, at den er strafbar, siger Oluf Jørgensen til Politiken.

Pressejuristen mener alligevel ikke, at Arek Onyszko får noget ud af at lægge sag an mod FC Midtjylland for uberettiget fyring.

- Jeg mener, at FC Midtjylland har ret til at fyre ham ud fra opfattelsen af, at fodboldspillere er rollemodeller, og at klubbens etiske normer gør, at de ikke vil slås i hartkorn med den slags synspunkter, siger Jørgensen.

Oversigt

    Oversigt