Boye: Bedre service og lavere skat

Et trecifret millionbeløb er tilsyneladende på vej til Odense som følge af en ny udligningsreform mellem de danske kommuner. I Odense vil borgerne både få bedre service og lavere skat, siger borgmesteren.

I følge flere kilder vil folketingets udligningsreform betyde, at Odense Kommune får tilført mellem 200 og 250 millioner kroner ekstra hvert år.

- Det lyder dejligt, vi har brug for pengene, og jeg er meget glad ved udsigten til at vi får et bedre økonomisk råderum, siger borgmester Jan Boye(K).

Bedre fordeling

Folketingets partier forhandlede natten til fredag om reformen og de sidste detaljer skulle have været på plads fredag. 

Men forhandlingerne blev aflyst på grund af sygdom.

Formålet med reformen er blandt andet at sikre en bedre fordeling af pengene mellem kommunerne. De nye reform skal blandt andet tage mere hensyn til antallet af kontanthjælpsmodtagere, ældre og handicappede end fordelingen gør i dag.

Bedre service

I følge TV 2/FYNs oplysninger bliver reformen formentlig skruet sammen så kommuner, der får ekstra penge, bliver tvunget til at bruge nogle af dem til skattenedsættelser.

- Vi skal have skattelettelser i Odense, men vi skal også bruge nogle af pengene på en forbedring af servicen inden for børnepasning, skole- og ældreområdet, siger Jan Boye.

Assens og Middelfart taber

Udligningsreformen bliver dog modtaget med langt mindre begejstring i Middelfart og Assens. Beregninger tyder på at reformen kan komme til at koste Assens Kommune mellem 40 og 75 millioner kroner om året.

- Vi forstår ikke se fornuften i disse beregninger, og vi havde ikke regnet med at skulle starte op på denne måde, siger Finn Brunse, kommende borgmester i Assens Kommune.

Finn Brunse vil nu forsøge at påvirke politikerne så reformen ikke rammer Assens så hårdt som beregningerne tyder på.

Oversigt

    Oversigt