Boye finder plaster til børneområdet

I budgetforhandlingernes afsluttende fase spiller Odenses borgmester Anker Boye ud med en pulje på 20 millioner kroner til børneområdet.

Pengene skal bruges til "tidlig læring". Vedtages det forslag, vil der kun skulle spares 160 millioner kroner på de odenseanske børn i 2014 mod oprindeligt 180.

I udkastet til et budgetforlig holdes der fast i at lave en såkaldt "erhvervs- og vækstpulje"på 100 millioner kroner, der skal bruges til at indføre Odense Business Taskforces anbefalinger om blandt andet skattelettelser til erhvervslivet og en ny stor eventfond.

Den store fokus på at følge taskforcen har fået SF's børn- og ungerådmand Brian Dybro op i det røde felt, han har ved flere lejligheder krævet flere penge til børnene i stedet for skattelettelser til erhvervslivet.

Rådmanden har endnu ikke kommenteret udspillet, men SF's gruppeformand Kasper Westh siger til TV 2/FYN:

- Vi er kommet et godt stykke af vejen. Jeg vurderer chancen som fifty-fifty for at vi kan indgå forlig med det her udgangspunkt.

Spørgsmålet er nu, om Anker Boyes udspil er et stort nok plaster til at lukke munden på Brian Dybro, eller om de 20 millioner kroner er for lidt holdt op imod de planlagte besparelser på 180 millioner kroner på rådmandens område.

Oversigt

    Oversigt