Boye og Boye kan ødelægge valgkampen

De to borgmesterkandidater Jan Boye og Anker Boye fra Odense har travlt med at markere sig i forhold til hinanden - og tonen er hård. Så hård, at de politiske partier nu opfordrer de to kamphaner til at koncentere sig om politik.

Til november skal odenseanerne vælge ny borgmester, og selvom valgkampen endnu ikke er indledt, så er de to topkandidater allerede i gang med et personopgør - til stor irritation og undren hos de øvrige partier

- Jeg synes ikke det er særlig interessant at diskutere om det er den ene eller den anden Boyes skyld at tingene går som de går, siger Stina Willumsen, der er spidskandidat for SF.

- Der bliver lavet noget drilleri, som jeg synes vi godt kunne være foruden, siger venstres spidskandidat Jane Jegind.

Advarsel til Boyerne

De to Boyer har senest været i clinch omkring konsekvenserne af et hul i økonomien. Borgmester Jan Boye mener, at kommunen kommer uden om drastiske besparelser som andre kommuner, men rådmand Anker Boye kalder det en meget flot udlægning.

En valgforsker advarer nu den tidligere og nuværende borgmester om deres retorik og udmeldinger i den forestående valgkamp.

- Risikoen er at der kommer alt for meget fokus på de Boyer som personer i stedet for som ledere af politiske partier, siger Christian Elmelund-Præstekær, der er valgforsker ve SDU.

Hos De Konservative er man bekymret, hvis valgkampen ender i mudderkastning mellem de to Boyer.

- Jeg tror ikke det er på den måde vi vinder vælgernes gunst og det kan ende med at blive en lang og dårlig valgkamp, lyder det fra John Wozny, der er formand for De Konservative i Odense.

En chance til de små partier

Valgforskeren mener dog, at kampen mellem Boye og Boye kan blive en fordel for andre partier.

- Hvis de lader dem udkæmpe deres hanekamp, så kan de fremlægge politiske visioner for kommunen, og det kan være de mindre partiers chance ved efterårets valg i Odense, siger Christian Elmelund-Præstekær.

Oversigt

    Oversigt