I det fynske folks tjeneste

Boyes Athen-tur var for tynd

Jan Boyes studietur til Athen var ikke i orden. Det fastslår statsforvaltningen i Syddanmark. Men der bliver ikke tale om et erstatningskrav.

Ulovlig

Jan Boyes meget omdiskuterede studietur til Athen i april sidste år var ulovlig. Statsforvaltningen i Syddanmark fastslår, at der ikke var hjemmel i lovgivningen, da Odense Kommune betalte 9800 kr. for Jan Boyes rejse og hotelophold.

Studieturen kom mere til at ligne en turistferie, fordi den græske påske kom i vejen og flere arrangementer blev aflyst i den forbindelse. Derfor var det heller ikke rimeligt, at turen blev betalt af Odenses skatteborgere, fastslår statsforvaltningen.

"Samlet er det således statsforvaltningens opfattelse, at der ikke var hjemmel i lovgivningen til, at Odense Kommune kunne afholde udgifterne på 9.800 kr. til rejse og ophold mv," lyder det i afgørelsen.

Men Jan Boye kan ikke drages personligt til ansvar, konkluderer statsforvaltningen. Og der bliver derfor heller ikke tale om krav om erstatning, fordi Jan Boye ikke vidste, at udgifterne var i strid med loven.

"Det er til sagen oplyst, at borgmesteren forud for beslutningen ikke fik rådgivning vedrørende lovligheden af kommunens afholdelse af de pågældende udgifter", skriver statsforvaltningen.

Læs afgørelsen her

Ved du noget? Så send os et tip

Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.