I det fynske folks tjeneste

Boyes Athen-tur var for tynd

Jan Boyes studietur til Athen var ikke i orden. Det fastslår statsforvaltningen i Syddanmark. Men der bliver ikke tale om et erstatningskrav.

Ulovlig

Jan Boyes meget omdiskuterede studietur til Athen i april sidste år var ulovlig. Statsforvaltningen i Syddanmark fastslår, at der ikke var hjemmel i lovgivningen, da Odense Kommune betalte 9800 kr. for Jan Boyes rejse og hotelophold.

Studieturen kom mere til at ligne en turistferie, fordi den græske påske kom i vejen og flere arrangementer blev aflyst i den forbindelse. Derfor var det heller ikke rimeligt, at turen blev betalt af Odenses skatteborgere, fastslår statsforvaltningen.

"Samlet er det således statsforvaltningens opfattelse, at der ikke var hjemmel i lovgivningen til, at Odense Kommune kunne afholde udgifterne på 9.800 kr. til rejse og ophold mv," lyder det i afgørelsen.

Men Jan Boye kan ikke drages personligt til ansvar, konkluderer statsforvaltningen. Og der bliver derfor heller ikke tale om krav om erstatning, fordi Jan Boye ikke vidste, at udgifterne var i strid med loven.

"Det er til sagen oplyst, at borgmesteren forud for beslutningen ikke fik rådgivning vedrørende lovligheden af kommunens afholdelse af de pågældende udgifter", skriver statsforvaltningen.

Læs afgørelsen her