I det fynske folks tjeneste

Brændevin fra Sydfyn

Karsten Kjer Michaelsen fra Skårup på sydfyn er den første i Danmark som vil lave sin egen brændevin udelukkende af sydfynske frugter. Drikken får navnet Aqua Vitae Sydfyn.

Karsten Kjer Michaelsen med sit destillationsapparat

Han har bygget en nedlagt kyllingehal om for at få plads til hjemmebrænderiet.

Destillationsapparatet er håndlavet i Tyskland og specielt tegnet til rummet. Det skal være af kobber som afgiver stoffer som giver den rigtige smag og aroma.

Karsten Kjer Michaelsen har investeret flere hundrede tusind kroner i det.

Han har fået undervisning af en brændevinsmester fra Tyskland og har indhentet et hav af godkendelser og tilladelser fra både skattemyndigheder, fødevarestyrelsen og lokale myndigheder.

Frugterne håndsorteres. En egentlig opskrift findes ikke, det er et spørgsmål om den rigtige blanding af sorter.

Aqua vitae sydfyn har en alkoholprocent på 41. En flaske kommer til at koste et par hundrede kroner.