Område evakueret: Brand i lagerbygning i Nørre Broby

Der er brand i en industribygning i Nørre Broby. Beboere tæt på skal trække væk, oplyser Fyns Politi, der er i gang med at evakuere området.

Der er brand i en industribygning på Industrivej i Nørre Broby i Faaborg-Midtfyn Kommune. Det oplyser Fyns Politi, der opfordrer folk til at holde sig væk fra området. 

Flere veje er ved at blive evakureret på grund af branden. 

- Industrivej afgrænset af Odensevej / Verningevej / Industrivej (den gennemgående) er ved at blive evakueret. Træk ud af området, oplyser politiet på Twitter.

- I første omgang har vi evakueret området derude, så brandvæsenet kan komme til, siger vagtchef hos Fyns Politi Kenneth Taanquist til TV 2/Fyn. 

Vagtchefen kan ikke komme nærmere ind på, hvor mange beboere der er blevet evakueret. Røgen kan ifølge vagtchefen ses 16 kilometer væk. 

Luk døre og vinduer

Ingen personer er kommet til skade i forbindelse med branden. Det er dog fortsat farligt at opholde sig i nærheden af branden.

- Branden er umiddelbart under kontrol. Farligt at opholde sig cirka 50 meter fra bygningen. Ikke yderligere evakuering. Træk væk, og lad beredskabet arbejde, fortsætter politiet på Twitter. 

- Bygninger på Industrivej skal lukke døre, vinduer og slukke for ventilation, oplyser politiet. 

Industrivej er en mindre sidevej til Odensevej. Nær branden ligger en dieseltank med 1.600 liter diesel. Området, der ligger nord for Broby og øst for Nørre Broby, består primært af industri, og der er - heldigvis - rigtig mange, der holder ferie og derfor ikke er på arbejde i bygningerne omkring branden. 

Opdatering
Clock24. jul 2019, kl. 17:57
Politiet oplyser til TV 2/Fyn, at branden er slukket, og at man har forladt lagerbygningen. Brandårsagen er stadig ukendt, og der vil i løbet af de næste dage blive efterforsket videre i sagen.

Øjenvidne: Sådan opstod branden

Det er Midtfyns Totalservices lagerbygning, der er gået ild i. Et øjenvidne fortæller til TV 2/Fyn, at branden opstod, mens de ansatte var til frokost. Derfor var bygningen mennesketom. 

En medarbejder i firmaet opdagede, at der kom røg ud af lagerbygningen. 

Da medarbejderen også så flammer, fik vedkommende alarmeret myndighederne, og de ansatte forlod med det samme området.  

Da Midtfyns Totalservice til daglig arbejder med skader fra andre brande, indeholdt lagerbygningen personlige ejendele fra indbo fra private hjem. Ejendelene kan altså være gået tabt i firmaets egen brand, oplyser medarbejderen til TV 2/Fyn.  

Oversigt

    Oversigt