Brand på CSV-Skolen i Odense opklaret

Fyns Politi har opklaret branden på på CSV-Skolen i Odense  14. september 2009.

Ved branden på CSV Skolen på Døckerslundsvej 186 i Odense C skete der stor brandskade på skolens bygninger. Skaderne er foreløbigt opgjort til 20 millioner kroner.

En 15- årig dreng har nu tilstået, at det var ham, der stor bag branden. 

Vidner så drenge på taget før branden

Efter branden henvendte mange vidner sig til politiet med oplysninger om iagttagelser, der kunne have relationer til branden.

- Flere vidner beskrev, at de umiddelbart før branden havde set nogle unge personer opholde sig på skolens tag, oplyser videpolitikommisær Carsten Mogensen fra Fyns Politis afdeling for Personfarlig Kriminalitet.

Politiets tekniske undersøgelser viste, at branden var opstået i en knallert, der stod i en lukket atriumgård uden overdækning på skolen. Knallerten tilhørte en elev på skolen.

Satte ild til knallert

Det er lykkedes Fyns Politi, på baggrund af vidneforklaringerne ar finde frem til 7 drenge i alderen fra 13 - 16 år, der havde opholdt sig på/ved skolen.

- Der er tale om en 13-årig, fem 15-årige og en 16-årig, alle fra Odense. Ingen af drengene er elever på skolen, oplyser videpolitikommisær Carsten Mogensen fra Fyns Politis afdeling for Personfarlig Kriminalitet.
 
En af drengene, en 15- årig har nu tilstået, at det var ham, der satte ild til knallerten.  Han afviser, at det var han hensigt, at branden skulle brede sig til skolebygningen.
 

Sigtet for kvalificeret brandstiftelse

De 15-årige er nu sigtet for "kvalificeret brandstiftelse" efter straffelovens § 180.

- Sagen er nu færdigefterforsket og vil i nærmeste fremtid blive oversendt til juridisk behandling ved Fyns Politi med henblik på vurdering af, i hvilket omfang der skal rejses tiltale. Betingelserne for at varetægtsfængse den sigtede er ikke fundet til stede, oplyser videpolitikommisær Carsten Mogensen fra Fyns Politis afdeling for Personfarlig Kriminalitet.

Oversigt

    Oversigt