Brand under kontrol: Fyns Politi opretholder afspærring

Beredskab Fyn har branden i Skallebølle under kontrol, og politiet ophæver evakuering. Der er fortsat afspærret i en radius af 100 meter.

Fyns Politi afvarsler beredskabsmeddelelse om en brand i en industribygning i Skallebølle på Fyn.

Branden er under kontrol i forhold til røg, oplyser politiet i en pressemeddelelse.

- Man kan igen bevæge sig frit i området, dog under iagttagelse af eventuel mindre røg, da alt røg er skadelig, står der i meddelelsen.

Der er oprettet en sikkerhedsafstand til firmaet Ole Knudsen Skov og Havegrej på 100 meter. Bor man tættere end 100 meter på virksomheden, kan man altså stadig ikke tage hjem. I stedet kan man opholde sig på Skallebølle Skole, hos venner eller familie.

Odensevej er indenfor sikkerhedsafstanden og derfor afspærret, ligesom der er beboere på Rugvænget og Kløvervænget, der ikke kan komme hjem. Tidshorisonten kan være op til 24 timer. Ifølge politiet drejer det sig om 16 boliger.

Fyns Politi fryger, at acetylenflasker hos virksomheden Ole Knudsen Skov og Havegrej ville eksplodere i branden, og derfor evakuerede de tidligere tirsdag området nær Odensevej 126.

Efterslukningen kan ifølge indsatsleder fra Beredskab Fyn Lærke Andersen tage op til 24 timer.

- Der skal bare en masse vand på den her gasflaske (acetylenflaskerne, red.). Det er meget forskeligt, hvor lang tid det tager, men acetylengas tager minimum 24 timer at køle ned. Vi er i kontakt med producenten, fortæller hun fra stedet.

Beredskabsmeddelelse

ÅRSAGEN TIL AFSPÆRRINGEN ER ACETYLENFLASKER, SOM ER I FARE VED BRANDEN.

 

 

Oversigt

    Oversigt