Brande hærger på hele Fyn: Flere mejetærskere har været i brand

Flere mejetærskere har i løbet af de seneste dage været i brand på Fyn, der er ramt af utallige mark- og naturbrande på grund af tørken.

Der har i løbet af weekenden været ekstraordinært mange brande som følge af det varme og tørre vejr.

Brandvæsenet og politiet rykker hver dag ud til adskillige mark- og naturbrande på Fyn.

Alene i weekenden har der været brand i mindst tre fynske mejetærskere, når de fynske landmænd har høstet på de knastørre marker, fremgår det af tal fra Fyns Politi.

Markbrand tæt på minkfarm

På Allestedgårdsvej i Allested sad Jens-Arne Bøgelund Kristiansen i sin mejetærsker og var i gang med at høste korn, da der lige pludselig gik ild i maskinen og marken. 

Derudover har der været gået ild i en mejetærsker i forbindelse med en naturbrand i Kerteminde samt en brand på Emmelevvej i Otterup. 

Se hele interviewet med Jens-Arne Bøgelund Kristiansen.
Fotograf: Mikkel Skov Svendsen

I Marstal på Ærø var en gnist fra mejetærskerens knive formentlig årsagen til, at landmandens mark gik i brand. Brandvæsenet fik slukket ilden, der nåede at ødelægge en hektar.

I Rudkøbing gik en kornmark søndag i brand, og den opstod formentlig ved brug af en mejetærsker, oplyser politiet.

Natur- og markbrande hærger flere steder

Det historisk tørre danske sommervejr giver ekstra travlhed for Beredskab Fyn og Fyns Politi, der i løbet af weekenden har været kaldt ud til natur- og markbrande på H.C. Ørstedvej i Rudkøbing, Christofferslundsvej og Åsumvej i Odense samt Halsvej i Bogense. 

Mejetærsker stod i flammer lørdag eftermiddag. 
Fotograf: Local Eyes

I Søndersø var der brand på et 5.000 kvadratmeter stort område - kun 150 meter fra nærmeste bebyggelse. Søndag aften opstod der en stor markbrand i Odense-forstaden Villestofte, der ligeledes var tæt på et villakvarter. 

Oversigt

    Oversigt