I det fynske folks tjeneste

Brande i Haarby måske påsat

To ubeboede bygninger er natten til mandag brudt i brand tæt på hinanden i Haarby. Politiet mistænker, at brandene kan være påsat.

Foto: Alexander Aagaard

Opdateret klokken 15.10. 

Natten til mandag brød en gammel kostald og kort tid efter et ubeboet hus i brand i Haarby. 

Politiet fik den første melding om brand i en kostald på Faaborgvej i Haarby klokken 01.57. Den gamle kostald bruges udelukkende til opbevaring, og ejerne selv har ikke noget bud på, hvordan branden skulle være opstået. 

Kort tid efter måtte beredskabet rykke ud igen. Denne gang til et hus på Odensevej i Haarby kun to kilometer fra den første brand. Huset stod ubeboet, men har tidligere været kendt som det hus, hvor karakteren Polle fra de populære "Polle fra Snave"-reklamer boede. 

Brandene kan være påsatte

Politiet har endnu ikke kunne fastlægge årsagen til de to brande, men ifølge vagtchef Søren Frederiksen kan der være tale om påsatte brande: 

- Vi har umiddelbart ingen idé om, hvordan brandene er startet. Men der er tale om to ubeboede bygninger og brandene er opstået midt om natten. Så det taget i betragtning, er det nærliggende at tro, at brandene er påsat, fortæller han. 

Har man lagt mærke til noget mistænkeligt i tidsrummet omkring brandene i Haarby, kan politiet kontaktes på telefon 114.