Brandhærget skib er ankommet til Lindø

Det brandhærgede containerskib MSC Flaminia ankom lørdag formiddag til Lindø.

NORD, det tidligere Kommune Kemi, skal fjerne og destruere ca. 25.000 tons affald fra det brandhærgede containerskib Flaminia. Arbejdet udføres ved Lindø sammen med skibsværftet Fayard og H.J. Hansen.

Skibet brød i brand på Atlanterhavet i sommeren 2012.

Indtil lørdag morgen lå MSC Flaminia ved kaj i Aarhus for at få lettet lasten, så det ikke stikker så dybt. Herefter kunne det 300 meter lange containerskib MSC Flaminia sejle ind gennem Gabet til Lindø.

NORD udfører arbejdet ved Lindø i Odense sammen med skibsværftet Fayard og H.J. Hansen.

NORD har fået tilladelse af de danske miljømyndigheder til at modtage skibet og dets last af ca. 25.000 tons affald, der klassificeres som farligt affald på grund af branden, oplyser Nord i en pressemeddelelse.

"Affaldet består fortrinsvis af mange almindelige produkter, der har været i skibets lastrum og containere. De er nu klassificeret som farlige, fordi de har været udsat for en brand.

En mindre del på omkring. 350 tons har hele tiden har været klassificeret som farligt, fx lim, gødning og polyester mellem-produkter. Det er den type materialer, som NORD behandler 200.000 tons af hvert år, og som destrueres ved ca. 1100 graders varme og omdannes til energi, der sendes ud i Nyborgs fjernvarmeanlæg."

Noget af den samlede mængde affald er metalskrot fra blandt andet skibscontainere. Firmaet H.J. Hansen er med på opgaven og skal tage metalskottet ud af skibet og genanvende metallet.

- Det er en stor opgave, som vi glæder os til at gå i gang med, siger direktør Jens Hempel-Hansen fra HJ Hansen Genindvinding.

Oversigt

    Oversigt