I det fynske folks tjeneste

Brandhærget skib til Lindø

02:06

Det brandhærgede containerskib MSC Flaminia er på vej til Lindø. Her skal NORD, det tidligere Kommune Kemi i Nyborg, fjerne og destruere omkring 25.000 tons affald.

1 af 2

Det brandhærgede containerskib MSC Flaminia er på vej til Lindø. Her skal NORD, det tidligere Kommune Kemi i Nyborg, fjerne og destruere omkring 25.000 tons affald.

Skibet brød i brand på Atlanterhavet i sommeren 2012, og NORD har siden destrueret 30.000 tons forurenet brandslukningsvand.

Fredag morgen lå MSC Flaminia ved kaj i Aarhus for at få lettet lasten, så det ikke stikker så dybt. Herefter kan det 300 meter lange containerskib MSC Flaminia sejle ind til Lindø.

NORD udfører arbejdet ved Lindø i Odense sammen med skibsværftet Fayard og H.J. Hansen.

- Vi glæder os over at kunne gå sammen med to andre fynske virksomheder om at løse en stor international opgave som denne. Skibsfart er vigtigt for vores handel i verden, og når et skib på denne måde kommer i problemer, er det vigtigt at kunne handle relativt hurtigt, så miljøet ikke lider skade, siger Carsten Fich, adm. direktør i NORD.

Seneste melding er at MSC Flaminia forventes til Lindø gennem Gabet lørdag morgen klokken ca 7.30.

Se de dramatiske billeder og følg skibets rute på Marinetraffic.

Ikke første gang på Lindø

Den udbrændte færge DFDS-færge Lisco Gloria ankom til Lindø i 2010 efter en voldsom brand.

Den udbrændte færge DFDS-færge Lisco Gloria ankom til Lindø i 2010 efter en voldsom brand. Fayard var dengang er hyret til at rydde op på den udbrændte kæmpe.

Lisco Gloria kom aldrig ud at sejle igen. Efter at have modtaget bud der viser, at det vil koste op mod 450 millioner kroner at reparere færgen, har forsikringsselskabet valgt at udbetale forsikringssummen til DFDS Lisco.

Ved du noget? Så send os et tip