I det fynske folks tjeneste

Bred konstituering i Nyborg

Søndag aften har samtlige partier i Nyborg indgået en konstitueringsaftale for den kommende valgperiode i kommunen.

- Jeg er meget tilfreds med, at det er lykkedes at nå til et fælles resultat. Jeg tager det som et udtryk for, at alle partier ønsker at tage ansvar for Nyborg Kommunes fremtid, siger Nyborgs kommende borgmester Kenneth Muhs(V).

Parterne har forhandlet siden fredag formiddag, hvor der efter Jan Reimer Christiansens skift fra Socialdemokraterne til Venstre, pludselig var et flertal for Kenneth Muhs som borgmester.

-Det har været en svær situation, hvor mange følelser har været i spil - og jeg vil derfor gerne takke alle partier i byrådet for at have ført professionelle og konstruktive forhandlinger, skriver Kenneth Muhs i en pressemeddelelse.

De valgte politikere skal konstituere sig i Nyborg Kommunalbestyrelse mandag klokken 17. En gruppe borgere har indkaldt til demonstration foran Nyborg Rådhus klokken 16 i protest mod at byrådet nu vælger en anden borgmester end den vælgerne pegede på ved valget 19. november.

- Jeg ser frem til, at vi får konfirmeret konstitueringen for den kommende valgperiode, så vi igen kan fokusere på de udfordringer, som Nyborg står overfor. Der er brug for, at vi sammen arbejder for at sikre de arbejdspladser, der allerede er i Nyborg Kommune, og samtidig gør en stor indsats for at skabe nye jobs, siger den kommende borgmester.

Ved du noget? Så send os et tip