I det fynske folks tjeneste

Brevstemmer fordoblet i Odense

Odense har fordoblet de mobile brevstemmer siden sidste valg.

Ligesom i Faaborg-Midtfyns Kommune, har det også i Odense været populært at brevstemme i år. Dobbelt så mange har stemt i forhold til valget i 2009.

I alt er der indkommet 6746 brevstemmer mod 3472 i 2009, hvilket helt præcist er en stigning på 94 procent.

-Jeg er sikker på, at det er vores ekstraordinære indsats med de mobile valgsteder, der har båret frugt, siger formand for valgbestyrelsen og borgmester Anker Boye (S).

Ud af de i alt 6746 brevstemmer er de 1402 afgivet på de mobile valgsteder. Det svarer til 24,3 procent af de samlede brevstemmer.

Odense Kommune har i samarbejde med designbureauet Stupid Studio fået produceret specialdesignede valgsteder bemandet af unge ambassadører, som har været ude på 19 gymnasier og erhvervsskoler.

- Hvordan vi møder de unge, gør en stor forskel. Vi er blevet virkelig godt modtaget på de uddannelsesinstitutioner, hvor vi har været ude med specialdesignede valgsteder under kampagnen #MitAftryk, siger adfærdsdesigner og seniorrådgiver i Stupid Studio, Sille Krukow.

Anker Boye er spændt på at se den samlede stemmeprocent for Odense i morgen aften kl. 20.00.

- Skal man tro valgforskerne, vil det jo være noget af en bedrift, hvis vi kan holde den samme stemmeprocent som ved sidste kommunalvalg, så det håber jeg da meget at vi kan. Vi har i hvert fald gjort alt, hvad vi kunne for at få øget tilgængeligheden og opmærksomheden hos de unge, siger borgmesteren.

Fakta:

Stemmeprocent i Odense 2009: 65,8 %

Stemmeprocent for unge mellem 18 og 29 år: 46,5 %

Ved du noget? Så send os et tip