I det fynske folks tjeneste

Bridgewalking: 8000 billetter klar til salg

1 af 6

En gåtur over Lillebæltsbroen rykker tættere på. De to Lillebæltskommuner vil finansiere attraktionen Bridgewalking ved at forhåndsælge 8.000 billetter til lokale hoteller.

En lang række hoteller på begge sider af Lillebælt bakker nu op om at skabe en ny turistattraktion på toppen af Lillebæltsbroen.

Fredericia og Middelfart Kommuner har i over et år arbejdet for at oprette en gangbro på toppen af den gamle Lillebæltbro. Gangbroen skal give området en unik attraktion og lokke turister til de to byer.

Det meste af forarbejdet er ved at være på plads, og tegningerne til etablering af gangbro og sikkerhedsudstyr ligger nu klar. Broen kommer til at koste omkring 10 millioner kroner, og for at skaffe pengene er hotellerne omkring Lillebælt nu indstillet på at forhåndskøbe billetter til Bridgewalking.

- Perspektivet i Bridgewalking er blandt andet, at vi får en attraktion på tværs af Lillebælt, som fremadrettet får betydning for samarbejdet i destinationen. Det kan vi kun glæde os over, siger direktør Uffe Høeg Johansen fra Hindsgavl Slot.

Unik oplevelse

Middelfart og Fredericia Kommuner regner med at kunne sælge 8.000 billetter på forhånd og dermed få finansieringen til etableringen på plads. Derudover bidrager Arbejdsmarkeds Feriefond også med midler til projektet svarende til 1.6 millioner kroner.

- Vi er klar til at gå med i det her, for det bliver en unik attraktion. Det bliver et turistmæssigt fyrtårn, der vil positionere området som noget ganske særligt, forklarer direktør Ejnar Kring fra Hotel Fredericia.

Bridgewalking bliver en unik turistoplevelse, som ellers kun findes i Australien, hvor det er uhyre populært i blandt andet Sidney.

- Vi er rigtigt glade for alle bidrag og for, at hotellerne er positive omkring Bridgewalking, siger stabschef Martin Albertsen, Middelfart Kommune.

300 kroner for en gåtur

Gangbroen skal bygges på den eksisterende gangbro til banearbejderne, men sikkerheden skal udbygges væsentligt. For at komme på Bridgewalking skal man tilmelde sig en guided tur, hvor en 10-12 personer sammen krydser Lillebælt 57 meter over vandet og 20 meter over kørebanen.

En billet forventes at komme til at koste omkring 300 kroner, og hvis alt går efter planen vil Bridgewalking åbne i sommeren 2015.

Ved du noget? Så send os et tip