Britta anholdt med masser af kontanter

Svindelmistænkte Britta Nielsen var i besiddelse af et stort kontantbeløb, da hun blev anholdt i Sydafrika.

Svindelmistænkte Britta Nielsen var i besiddelse af et stort kontantbeløb, da hun blev anholdt i Sydafrika.

Det skriver DR, der har totalt med det lokale politi.

Samtidig kalder politiinspektør  i Bagmandspolitiet, Thomas Anderskov Riis, anholdelsen af Britta Nielsen for et gennembrud:

- Det er ret centralt, at vi får foretaget anholdelse. - Vi opererer i et land, som er ti gange så stort som Danmark. Så det har ikke bare været sådan at finde, hvem man måtte ønske. Men der har været et tæt samarbejde mellem vores efterforskningsgruppe i Bagmandspolitiet og de lokale myndigheder, siger Thomas Anderskov Riis ifølge Ritzau.

Ifølge Britta Nielsens danske forsvarsadvokat, Nima Nabipour, vil hun ikke modsætte sig udlevering til Danmark.

- Min klient og jeg har været i dialog med politiet og anklagemyndigheden de seneste dage, fordi vi gerne vil have hende til Danmark, så hun kunne medvirke til sagens efterforskning og bistå politiet i de spørgsmål, de har. Min klient vil hurtigst muligt til Danmark, siger forsvarsadvokaten til DR og tilføjer, at anholdelsen foregik stille og roligt.

Britta Nielsen er mistænkt for at have svindlet i sit job i Socialstyrelsen i Odense for i alt cirka 111 millioner kroner. Svindlen er sket mellem 2002 og 2018 - i alt skal hun have lavet 274 uretmæssige overførsler i perioden. Der ud over sættes hun i forbindelse med mistænkelige overførsler, som er foregået allerede i 1997.

Nima Nabipour ønsker ifølge DR ikke at oplyse, hvordan Britta Nielsen forholder til sigtelserne.

 

Oversigt

    Oversigt