Britta siger ja til udlændingeaftale

Der er fuld opbakning i Venstres folketingsgruppe til den nye udlændingeaftale. Tidligere havde Britta Schall Holberg ellers sået tvivl om sin støtte.

Der er enstemmig opbakning i Venstres folketingsgruppe til den udlændingeaftale, regeringen har indgået med Dansk Folkeparti og dermed også til det omstridte pointsystem.

Britta Schall Holberg (V) havde ellers i Berlingske Tidende sået tvivl om sin støtte til aftalen. Men efter Venstres gruppemøde torsdag er hun klar med sin støtte.

- Jeg har ikke på noget tidspunkt sået tvivl om, hvad jeg ville stemme, men jeg ville se det endelige udspil først. Det må vel være anstændigt for et ordentligt folketingsmedlem, siger hun og fortsætter:

- Jeg har sagt, at jeg gerne ville høre, hvad den endelige aftale gik ud på, og det fik jeg en orientering om. Vi har haft en glimrede drøftelse af spørgsmålet.

Dermed har regeringen og Dansk Folkeparti sammen med kristendemokraten Per Ørum flertal for aftalen. Og det var en tilfreds politisk ordfører, Peter Christensen, der kom ud fra mødet.

- Jeg kan konkludere, at vi er enige, og at også Britta er glad for det her pointsystemet. Og vi er 90.-mandater, der står bag aftalen, siger han.

Gruppeformand Kristian Jensen kalder udlændingeaftalen "en god og liberal tanke".

- At være liberal, det betyder, at du får indflydelse på dit eget liv. Det giver denne aftale mulighed for, siger Venstres gruppeformand.

/ritzau/

Oversigt

    Oversigt