I det fynske folks tjeneste

Bro over Odense Kanal bliver forsinket

Trafikkaos truer efter yderligere forsinkelse af bro over Odense Kanal.

En bro over Odense Kanal bliver nu yderligere forsinket, så den først står færdig i 2014. De borgerlige partier giver rådmand Anker Boye skylden og kræver en redegørelse.

Konsekvensen kan blive lange bilkøer og osende lastbiler i Odense helt frem til 2014.

Indtil i tirsdag troede alle, at en bro over Odense Kanal kunne lede den tunge trafik uden om bymidten allerede fra 2012, men nu er broen udskudt til 2014.

- Det er jeg meget utilfreds med. Da vi i efteråret vedtog budgettet for dette år, var det en klar forudsætning, at kanalforbindelsen skulle være færdig i 2012, siger Lars Chr. Lilleholt, (V), medlem af By- og kulturudvalget i Odense.

Broen over kanalen er en forudsætning for at fuldende ringvejs-systemet uden om Odense og færdiggører de store trafikomlægninger mellem centrum og havnen.

- Nu har vi lavet nye tidsberegninger på opfordring fra økonimiudvalget, så vi kan få en samlet tidplan for hele midtbyen, siger Anker Boye (S)
By- og kulturrådmand i  Odense.

Men de borgerlige partier i Odense Byråd er ikke tilfredse med den forklaring. De kræver en undersøgelse af årsagerne til den nye forsinkelse - og mener at Anker Boyes By og Kulturforvaltning må påtage sig ansvaret for at broen først bliver færdig om seks år.

- Ansvaret ligger hos Anker Boye og hans forvaltning, der har peget på at broen først kan være færdig i 2014, siger Lars Chr. Lilleholt, (V), medlem af By- og kulturudvalget i Odense.

I følge Anker Boye er den primære årsag til at kanalforbindelsen ikke allerede er bygget, at Fyns Amt smølede med at hive penge hjem fra staten til byggeriet.

Ved du noget? Så send os et tip

Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.