Brød sammen flere gange: Derfor truede familiefar med at sætte ild til sig selv

Efter drama på jobcentret i Ringe er 30-årig mand blevet varetægtsfængslet i fire uger. Manden er sigtet for trusler og ulovlig tvang.

En 30-årig mand med syrisk statsborgerskab var så frustreret og desperat, at han torsdag eftermiddag gik ind på jobcentret i Ringe med en benzindunk og truede med at brænde sig selv af.

Det forklarede han ifølge fyens.dk under grundlovsforhøret fredag, hvor han blev varetægtsfængslet i fire uger. 

Manden er sigtet for trusler og ulovlig tvang efter dramaet på jobcentret, hvor politi, brandvæsen og ambulance blev tilkaldt.

Den 30-årige og hans familie fik besked fra jobcentret om, at de ikke kunne få hjælp til at finde en bolig før i næste uge, og det var det, der fik ham til at hælde benzin ud over sig selv. I hånden havde han en lighter.

Familien, der tæller to mindreårige børn, har været uden fast bopæl i en måned. De blev sat ud af deres lejlighed i Kværndrup, fordi de ikke havde betalt husleje. Det ene barn er handicappet, og mandens kone er blevet opereret i hovedet.

Brød sammen flere gange

Under grundlovsforhøret brød den 30-årige familiefar sammen i gråd flere gange. Han erkendte dog, at han havde medbragt benzinen og hældt den ud over sig selv.

- Jeg kom for at løse et problem, ikke for at forværre det. Jeg har ikke truet nogen. Jeg ville tilbage til min familie igen, lød det fra den 30-årige, der brød sammen i gråd, da han fortalte om sin familie.

Anklageren mente dog, at den 30-årige mand skulle varetægtsfængsles, fordi han foretog en desperat handling, der kan ske igen. Det var dommeren enig i.

Beskeden fik manden til at bryde sammen igen, og han kærede varetægtsfængslingen omgående.

Oversigt

    Oversigt