Broen øger forurening på Fyn

En fordobling af biltrafikken over Fyn siden Storebæltsbroens åbning i 1998, har øget luftforureningen på Fyn. Luften er dog stadig forholdsvis ren.

-

En fordobling af biltrafikken over Fyn siden Storebæltsbroens åbning i 1998, har øget luftforureningen på Fyn. Luften er dog stadig forholdsvis ren. Det skriver bladet Ny Viden.

Kemikere på Syddansk Universitet kan konstatere en stigende luftforurening på Fyn. Men forureningen er dog stadig langt fra sundhedsskadelig, og stadig meget mindre end i København og andre europæiske storbyer.

Koncentrationerne af Nitrogenoxid har været stigende siden 1995, og Storebæltsforbindelsen har bidraget til en yderligere stigning i koncentrationerne af det giftige stof.

Forureningen kommer fra de mange biler, der årligt krydser Storebæltsbroen.  I 1998 kørte der 336.015 biler over om måneden. I juni måned år 2000 var tallet steget til 677.775 biler.

Men selvom biltrafikken er fordoblet behøver fynboerne ikke at være bekymrede.

\"Luften på Fyn er frisk, og fynboerne skal ikke være bange for at trække vejret, men tendensen går den gale vej,\" siger Christian Lohse fra Kemisk Institut til Ny Viden.

 

Oversigt

    Oversigt