I det fynske folks tjeneste

Broen over Odense Kanal i modvind

Odense Kommune skal nu selv betale alle udgifterne for en bro over Odense Kanal, men det har kommunen ikke råd til, så nu kan planerne ende i vasken.

-

Odense Kommune skal nu selv betale alle udgifterne for en bro over Odense Kanal, men det har kommunen ikke råd til, så nu kan planerne ende i vasken.


Måske bliver der alligevel ingen bro over Odense Kanal

Oprindeligt skulle Odense Kommune og Fyns Amt dele udgifterne til en bro over Odense Kanal, men på grund af den nye struktur og amternes sammenlægning, er det nu Odense Kommune, som skal betale alle udgifterne til etableringen af broen - i alt 300 millioner kroner.

Og derfor går Odenses Borgmester Anker Boye nu til Statsminister Anders Fogh Rasmussen for at bede om penge fra staten til at finansiere en del af broen, skriver Fyens Stiftstidende. Anker Boye har netop fået afslag på tilskud fra indenrigsminister Lars Løkke Rasmussen, der begrunder afslaget med at projekter af den art bliver kommunernes ansvar efter reformen. I følge Stiften gør Anker Boye statsministeren opmærksom på at staten overtager de veje, der hænger sammen med det internationale vejnet og at kravene til at få penge fra staten derfor er opfyldt.

FAKTA

Planerne er at bro-forbindelsen over Odense Kanal skal fuldende Ring 2 - den ydre ringvej i Odense. Tidligere er Amtet og Odense Kommune blevet enige om en fire-sporet bro. Projektet er kalkuleret til at koste 300 millioner kroner, og planerne er at projektet skal være afsluttet i 2013