Broløb om natten

Trafikproblemerne i forbindelse med Lillebælt Halvmarathon i starten af maj var så massive, at Vejdirektoratet afviser at give tilladelse til endnu et løb over broen - medmindre arrangørerne kan gennemføre en halvmarathon om natten.

Mange bilister har klaget over at de mistede deres videre trafikforbindelse, fordi de 3. maj måtte sidde i kø på motorvejen ved Lillebælt, da 6577 løbere krydsede de to Lillebæltsbroer i den første halvmaraton over Lillebælt. Og det har fået Vejdirektoratet til at se særdeles skeptisk på et eventuelt nyt løb.

- Vi har meldinger om bilister, der har siddet i kø i to til fire timer. Det kan vi ikke byde bilisterne, siger Jens Kr. Ørnskov, vejcenterchef ved Vejcenter Syddanmark, til Fyens Stiftstidende.

Arrangørerne var meget tilfredse med afviklingen af løbet og gav et par uheld på motorvejen ansvaret for de lange køer. Men den forklaring afviser vejdirektoratet, der mener at kødannelsen skyldes stigende trafikmængder og at bilisterne kørte langsomt over broen for at heppe på løberne.

Arrangørerne har endnu ikke ansøgt om at gentage løbet over broerne, men hvis de gør det skal de nok tænke over tidspunktet.

- Så skal det foregå om natten. Som trafiktallene ser ud, kan vi først lukke broen klokken 22 og den skal være åben igen klokken otte næste morgen. Det ved jeg ikke, hvor spændende det er, siger vejcenterchefen.

Oversigt

    Oversigt