Brøndby nedlægger OB og styrer mod Europa

Med en 1-0-sejr over Poul Hansen og OB er Brøndby nu kun fire point fra top-fire og de europæiske pladser.

Brøndby fortsætter fremgangen i Superligaen og tog søndag den fjerde af fem mulige forårssejre, da OB blev slået med 1-0.

Michael Krohn-Dehli scorede sejrsmålet på Brøndby Stadion på et straffespark før pausen.

Kampen var især interessant for de fynske gæster, der efter tre nederlag i træk valgte at fyre træner Henrik Clausen i starten af ugen og erstatte ham midlertidigt med sportschef Poul Hansen.

Det var på mange måder et kriseramt hold, der mødte et formstærkt hjemmehold, og de to mandskaber leverede en chancerig affære med den helt rigtige vinder.

Brøndby spillede med masser af optimisme, og der var også masser af beslutsomhed i offensiven, hvor specielt Nikolaj Agger var god til at trykke på mål uden først at varme bolden.

Det var dog angrebskollegaen Simon Makienok Christoffersen, der fik kampens første store chance.

Efter otte minutter headede den store angriber på mål, bolden snittede gæsternes Hans Henrik Andreasen og tvang OB-målmand Stefan Wessels til en refleksredning på stregen.

Føringsmålet kom efter en halv time, da Mikkel Thygesen tilsyneladende blev revet omkuld af Bernard Mendy. Det var et af de billige straffespark, som Michael Krohn-Dehli kunne banke i mål til 1-0.

OB bidrog i størstedelen af tiden til en jævnbyrdig kamp, og Poul Hansens mandskab formåede også at svare udmærket igen på værternes føring.

I flere perioder lykkedes det at sætte de blå-gule værter under pres, men afslutningerne havde ikke samme kvalitet, som det Brøndby kunne levere i front.

OB'erne stillede også uden en egentlig angriber, da Morten Skoubo måtte tage plads på bænken i de første 80 minutter og lade kantspilleren Rurik Gislason forsøge sig oppe foran med blandet held.

Afslutningen blev lettere dramatisk, da Brøndbys venstre back Daniel Norouzi fik sin anden advarsel og blev udvist for at sparke bolden væk. Det gav OB'erne luft til en sidste offensiv, og det lykkedes også at sende et skud på stolpen.

Faktisk fik værternes Simon Makienok Christoffersen et endnu større tilbud i slutfasen, da han erobrede bolden og alene med OB's keeper skød bolden forbi mål.

Brøndby begynder med sejren at nærme sig kampen om de europæiske pladser. Holdet har på ottendepladsen kun fire point op til nummer fire fra FC Midtjylland.