Bronzevinder Norman: Ovenud lykkelig

Lasse Norman Hansen er jublende glad efter at have vundet sin karrieres første medalje på eliteniveau.

Den danske cykelrytter Lasse Norman Hansen kom til VM i Melbourne for at kvalificere sig til OL i cykeldisciplinen omnium, og den opgave lykkedes over al forventning, da ikke blot en OL-billet, men også en bronzemedalje er med i kufferten hjem fra Australien.

Og den 20-årige dansker er da også voldsomt godt tilfreds efter en imponerende sidstedag, der bød på to disciplinsejre i fire kilometer forfølgelsesløb og scratch, samt en tredjeplads i 1000 meter på tid.

- Målet var at slå Polen og sikre OL-pladsen, så jeg er ovenud lykkelig. Jeg troede på, at jeg kunne gøre forskellen i dag, og jeg beviste, jeg kunne, lyder kommentaren fra stortalentet.

For at sikre OL-billetten skulle Norman slutte to placeringer bedre end polakken Rafal Ratajczyk, og med Ratajczyks 11. plads lykkedes den mission i overlegen stil.

Også Dansk Cykle Unions sportschef og landstræner Lars Bonde er imponeret over den udvikling, den unge rytter har vist efter nogle skuffende præstationer tidligere på sæsonen.

- Det er helt fantastisk, at Lasse kan vinde en medalje i en olympisk disciplin. Han leverede en meget imponerende præstation i dag, og det er meget vigtigt for os, at vi nu med ro kan arbejde frem mod OL i London, siger Lars Bonde.

- Også stor ros til landstræner Casper Jørgensen, der har leveret verdensklasse coaching af Lasse efter det mindre gode resultat ved World Cup afdelingerne i Beljing og Cali, og efter at vi valgte at give Lasse en pause ved World Cuppen i London, lyder det fra Lars Bonde.

Oversigt

    Oversigt